Εγγύηση στις σπουδές σας στην Βουλγαρία!

Σπουδές στην βουλγαρία με την σιγουριά μιας σωστής εταιρίας!

Εκτύπωση

Οικονομικά στη Σόφια

Η Πόλη

Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία στις πλαγιές του όρους Βίτοσα και είναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της χώρας. Η πόλη της Σόφιας έχει αδελφοποιηθεί με την Αθήνα και με πολλές άλλες πρωτεύουσες. Είναι η 13η σε μέγεθος πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πληθυσμό 1.204.685 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και ο πληθυσμός της αποτελεί το 16,4% του πληθυσμού της Βουλγαρίας. Η Σοφία φέρει το όνομά του καθεδρικού ναού της ύστερης αρχαιότητας της πόλης "Αγίας Σοφίας". Αυτό συμπληρώνεται από την εθνική τιμή στην άγια ιερομάρτυρα Σοφία, μητέρα των αγίων τριών μαρτύρων - Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης. Η Σόφια ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα στις 3 Απριλίου 1879 ως μία παλαιά βουλγαρική πόλη απομακρυσμένη από τα τουρκικά σύνορα και με μία κεντρική τοποθεσία στα βουλγαρικά εδάφη.
Σε πολλά σημεία στο κέντρο της πόλης διατηρούνται αρχαιολογικά μνημεία από τη Ρωμαϊκή εποχή. Το έμβλημα της Σόφιας συμπληρώνεται από το λογότυπο «Μεγαλώνει αλλά δεν γερνά».

Το Πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας Σόφια (University of National and World Economy - Sofia) είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη ανώτατη οικονομική σχολή στη Βουλγαρία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με 90χρονη ιστορία.

Το Πανεπιστήμιο Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας Σόφια ξεκίνησε ως Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, που ιδρύθηκε με το υπ αριθμόν 2155/05.07.1920 διάταγμα του Υπουργού Εθνικής Παιδείας.

Η επίσημη μετατροπή της ανώτατης σχολής πραγματοποιείται με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης, για δημιουργία και μετατροπή τριτοβάθμιων ιδρυμάτων (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τεύχος 68 της 26 Ιουλίου 1995).

Το Πανεπιστήμιο αυτό στο μέλλον θα εξελιχθεί ως ηγέτης μεταξύ των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που καταρτούν φοιτητές και διεξάγουν έρευνες στον κλάδο της οικονομίας, διαχείρισης και διοίκησης, δικαίου και πολιτικής.

Οι ειδικότητες, τις οποίες προτιμούν κατά κύριο λόγο οι αλλοδαποί φοιτητές στο εκπαιδευτικό βαθμό εξειδίκευσης Μπάτσελορ, έχουν ως εξής:

• Διεθνών οικονομικών σχέσεων
• Διεθνών οικονομικών σχέσεων (αγγλόφωνο τμήμα)
• Διεθνών Σχέσεων
• Οικονομίας τουρισμού
• Ασφάλισης και κοινωνικού δικαίου
• Μάρκετινγκ
• Διοίκησης Επιχειρήσεων
• Δημόσιας διοίκησης
• Χρηματοοικονομικών
• Λογιστικής

 

Μεταπτυχιακά προγράμματα

Joint Master Degree of Sciences between the UNWE and the Nottingham Trent University - United Kingdom "European Business and Finance"

Οι διπλωματούχοι, οι οποίοι ολοκληρώσουν αυτό το πρόγραμμα αποκτούν δύο πτυχία - ένα από το Πανεπιστήμιο Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας στη Σόφια και από το Πανεπιστήμιο «Νότινγκαμ Τρέντ» - Ηνωμένο Βασίλειο

 

 

Μεταπτυχιακά προγράμματα

BalkanStudies.gr

Θέλετε να σπουδάσετε στη Βουλγαρία και δεν γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε;

Επικοινωνήστε μαζί μας ΤΩΡΑ, και εμείς θα αναλάβουμε τα πάντα για εσάς!

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου  8 (Έναντι Δικαστηρίων)

Τηλ: 2310 521534, 6977570876

Κεντρικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη

Διεύθυνση: Βασ. Όλγας 78 (Ισόγειο)

Τηλ: 2310868170, 6936180857

Θεσσαλονίκη

Διεύθυνση: Οδός Πρατίνου 58, Παγκράτι 1ος όροφος

Τηλ.: 6997760111

Γραφεία στην Αθήνα

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μαρία Λουίζα 16, 4ος όροφος γραφείο 31

Υπεύθυνη: Νεβένα Μπογκντάνοβα
Τηλ.: 00359 877842140

Κεντρικά Γραφεία στη Σόφια, Βουλγαρία