Εγγύηση στις σπουδές σας στην Βουλγαρία!

Σπουδές στην βουλγαρία με την σιγουριά μιας σωστής εταιρίας!

Εκτύπωση

Ανθρωπιστικές - Θετικές Ειδικότητες στο Μπλαγκόεβγκραντ

Η Πόλη

Η πόλη Μπλαγκόεβγκραντ (μέχρι το 1950 Άνω Ντζουμαγιά, στα τουρκικά: Yukari Cuma) είναι οικονομικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και δήμου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η πόλη έχει πληθυσμό 70.881 κατοίκους. Το Μπλαγκόεβγκραντ είναι η 15η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 90 χλμ. από την πρωτεύουσα Σόφια, σε μία περιοχή στις όχθες του ποταμού Μπιστρίτσα και στους πρόποδες της οροσειράς Ρίλα.
Στην αρχαιότητα εποικήθηκε από θρακικά φύλα και ήταν γνωστή με την ονομασία Σκαπτόπαρα. Τη σημερινή της ονομασία η πόλη την έλαβε το 1950 προς τιμήν του ιδρυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Βουλγαρίας, Ντημήταρ Μπλαγκόεβ.
Η πόλη διακρίνεται για την κομψή αρχιτεκτονική της και προσελκύει το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επενδυτών. Τέλος, το Μπλαγκόεγκραντ φιλοξενεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό φοιτητών και άλλων επισκεπτών.

Το Πανεπιστήμιο

Το Νοτιοδυτικό Πανεπιστήμιο ''Νεόφυτ Ρίλσκι'' στο Μπλαγκόεβγκραντ (South-West University ''Neofit Rilski'') είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια στη Νότια Βουλγαρία. Ιδρύθηκε το 1975 και φέρει το όνομα του διάσημου μοναχού, δασκάλου και καλλιτέχνη Νεόφυτ Ρίλσκι. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε σαν παράρτημα του Πανεπιστημίου της Σόφιας ''Αγίου Κλίμεντ Όχριντσκι'' αλλά ανεξαρτοποιήθηκε το 1983 ως Ανώτατο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Σήμερα, αποτελείται από 7 σχολές και ένα κολλέγιο προσφέροντας σπουδές στις φυσικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, οικονομικά και κοινωνικές επιστήμες.

Ειδικότητες: Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Προσχολική και Δημοτική παιδαγωγική – Δημοτική παιδαγωγική με ξένη γλώσσα – Προσχολική παιδαγωγική με ξένη γλώσσα – Κοινωνική παιδαγωγική – Ειδική αγωγή – Λογοθεραπεία – Παιδαγωγική στην εκπαίδευση της φυσικής αγωγής – Οικονομικά / Χρηματοοικονομικά – Νομική – Κοινωνικών λειτουργών Βαλκανικών σπουδών, κ.λ.π.

 

 

Τα δίδακτρα

Διάρκεια σπουδών: 5 ακαδημαϊκά έτη βαθμού Master (προπτυχιακό)
                              4 ακαδημαϊκά έτη βαθμού Bachelor (μεταπτυχιακό)


Ετήσια δίδακτρα:
       
Προκαταρκτικό έτος βουλγαρικής γλώσσας: 3.000 €,    2.000 € στη συνέχεια

 

 

BalkanStudies.gr

Θέλετε να σπουδάσετε στη Βουλγαρία και δεν γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε;

Επικοινωνήστε μαζί μας ΤΩΡΑ, και εμείς θα αναλάβουμε τα πάντα για εσάς!

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου  8 (Έναντι Δικαστηρίων)

Τηλ: 2310 521534, 6977570876

Κεντρικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη

Διεύθυνση: Βασ. Όλγας 78 (Ισόγειο)

Τηλ: 2310868170, 6936180857

Θεσσαλονίκη

Διεύθυνση: Οδός Πρατίνου 58, Παγκράτι 1ος όροφος

Τηλ.: 6997760111

Γραφεία στην Αθήνα

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μαρία Λουίζα 16, 4ος όροφος γραφείο 31

Υπεύθυνη: Νεβένα Μπογκντάνοβα
Τηλ.: 00359 877842140

Κεντρικά Γραφεία στη Σόφια, Βουλγαρία